ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

05/06/2007: Με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και την εξασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα ζωής και στον συνδυασμό των επαγγελματικών υποχρεώσεων με τις ιδιωτικές και οικογενειακές ανάγκες.
Η ανάγκη ποιοτικής κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης συχνά αναβάλλει την απόφαση των νέων για δημιουργία ανεξάρτητης οικογενειακής ζωής.

Στο πλαίσιο των δημογραφικών προκλήσεων και της δέσμευσης των κρατών μελών να δημιουργήσουν κοινωνίες πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου συνέταξε έκθεση πρωτοβουλίας με θέμα: "Θεσμικό πλαίσιο μέτρων για τον συνδυασμό οικογενειακής ζωής και σπουδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση", η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα (5/6/2007) από την Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των δυο φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η εισηγήτρια, Μ. Παναγιωτοπούλου, αναφερόμενη στη σημασία της έκθεσης τόνισε: «Η έκθεση φιλοδοξεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό μέτρων που θα διευκολύνουν τους νέους να συνδυάσουν την οικογενειακή ζωή με τα πρώτα στάδια της καριέρας τους, για να έχουν την ικανοποίηση ολοκληρωμένης συμμετοχής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι".

Ενόψει της έγκρισης της έκθεσής της από την Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο (20 Ιουνίου), η ευρωβουλευτής προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση εκπροσώπους νεανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου (11:00πμ) στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Στη συνάντηση θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να αναλύσουν τα μέτρα που προτείνει η έκθεση, ώστε να προωθηθούν προτάσεις για πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια και τους νέους και να εξασφαλιστούν στο άμεσο μέλλον υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης, δυνατότητες προσαρμογής στην αγορά εργασίας και επίτευξη ευημερίας και κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: