Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Την ανάγκη για διαρκή και ισορροπημένη τρισδιάστατη ανάπτυξη που θα συνδέει την οικονομική πρόοδο και την ποιότητα της ζωής με την κοινωνική ένταξη και την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου ομιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, στη διάρκεια συζήτησης για την πρόταση Ψηφίσματος που αφορά στην αναθεωρημένη Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης ανέφερε ότι "πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια ενσωμάτωσης της αειφορίας στην χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής, τόσο με εσωτερική διάσταση, όσο και με συνυπολογισμό των εξωτερικών επιπτώσεων των αποφάσεων και των επιλογών για τον παγκόσμιο χώρο". Επεσήμανε επίσης ότι με το ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκει να επηρεάσει τις αποφάσεις των άλλων Οργάνων. "Δίνεται μια επιβεβαίωση για την πολιτική και ανθρωπιστική ευαισθησία μας, καθώς και για την συνειδητοποίηση των ευθυνών μας προς τις μελλοντικές γενιές, αφού απαιτούμε αποτελεσματική εφαρμογή της αξιολόγησης των επιπτώσεων στην αειφόρο ανάπτυξη όλων των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Συνεχίζοντας την παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι "το ψήφισμα είναι σαφές ως προς τα αιτήματά του. Απαιτεί ένα πρόγραμμα ενιαίο, συνεκτικό και περιεκτικό με συγκεκριμένους στόχους που θα συσπειρώνει σε κοινές επιδιώξεις την κοινή γνώμη και όσους χαράζουν πολιτικές. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθορισμό των δεικτών προόδου πάντα σε σχέση με την ωφέλεια των πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης για τον άνθρωπο ως αδιαμφισβήτητη και μοναδική αξία".
"Η οικονομική ευημερία, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, τα οικολογικά αποτελέσματα της ενιαίας διαχείρισης των φυσικών πόρων που σέβονται τις δυνατότητες του φυσικού κόσμου", υπογράμμισε η ευρωβουλευτής, "έχουν νόημα μόνο όταν υπηρετούν τους σημερινούς και αυριανούς πολίτες. Είναι απαραίτητη η περισσότερη και καλύτερη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με προοπτική όλο τον κύκλο της ζωής. Η κατάλληλη εκπαίδευση, η τόνωση της παραγωγικότητας για περισσότερη εργασία, οι επενδύσεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, οι φιλικές για την οικογένεια πολιτικές και η φροντίδα για την δημόσια υγεία είναι στόχοι και παράλληλα παράγοντες αειφόρου ανάπτυξης", κατέληξε η Μ. Παναγιωτοπούλου .

http://www.epp-ed.eu/Press/showPRExport.asp?PRExportID=7411

Δεν υπάρχουν σχόλια: