ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (ELFAC)

09/02/2006: Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες (ELFAC) με τον Επίτροπο Spidla και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε συνέχεια της συνάντησης των Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, κ. Zuzana Roithova, κ. Ribeiro e Castro με τον Επίτροπο για την Απασχόληση κ. Vladimir Spidla , στις 19 Οκτωβρίου 2005, προγραμματίστηκε συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες και του Επιτρόπου.
Με αυτήν την ευκαιρία, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες (ELFAC) που ιδρύθηκε επίσημα στη Λισαβόνα στις 27 Μαρτίου 2004, επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση της κ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου και του κ. Ribeiro e Castro.
Στα πλαίσια της συνάντησης, οι αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, ( συνομοσπονδία που συγκεντρώνει πολλούς ευρωπαϊκούς Συνδέσμους άλλων ευρωπαϊκών χωρών) παρουσίασαν στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους στόχους και τις δραστηριότητές τους για μια δικαιότερη αντιμετώπιση όλων των πολύτεκνων οικογενειών. Κύριος σκοπός τους είναι η ανταλλαγή ιδεών για τη βελτίωση της κατάστασης των οικογενειών στην Ευρώπη. Παράλληλα έθιξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες στα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως οι διακρίσεις, οι δυσκολίες πρόσβασης στη παιδεία, η αναποτελεσματικότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων, η έλλειψη ειδικών φορολογικών μέτρων καθώς και διευκολύνσεων των πολύτεκνων οικογενειών σε θέματα κατοικίας, ηλεκτροδότησης, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α.
Όλοι οι επεμβαίνοντες συμφώνησαν πως η οικογενειακή πολιτική οφείλει να παραμείνει στην εθνική ευθύνη αλλά είναι αισθητή η ανάγκη ανταλλαγής καλών πρακτικών και δημιουργίας πλαισίου δράσης με σκοπό τη στήριξη της οικογενειακής ζωής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα σημείωσαν την ανάγκη εξάλειψης των διακρίσεων που υφίστανται οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και αναγνώριση του ευάλωτου από κινδύνους χαρακτήρα τους.
Τέλος, οι αντιπρόσωποι της ELFAC εξέφρασαν την επιθυμία να αναγνωρίσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ρόλο κλειδί που έχουν οι οικογένειές για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

http://www.epp-ed.eu/Press/showPRExport.asp?PRExportID=7064

Δεν υπάρχουν σχόλια: